teisipäev, 28. detsember 2010

Jõulupiparkoogid

Sel aastal tegin piparkoogitaigna ise. Ülilihtne ja piparkoogid said ka väga head, mõnusalt piprased nagu peab.

2 dl e. 250 g siirupit (Dansukker tume siirup)
2 dl e. 170 g suhkrut
1 pakk Santa Maria piparkoogimaitseainet (kui soovid mahedamat maitset pane vähem)
250 g võid
2 muna
600 g nisujahu (9,5-10dl)
2 tl söögisoodat

Kuumuta potis siirup koos suhkru ja jahvatatud maitseainetega keemiseni.
Tõsta pott tulelt ning sega juurde tükeldatud või. Sega, kuni või on sulanud, siis lase veidi jahtuda. Lisa kloppides ükshaaval munad. Sega söögisooda jahuga ja lisa vähehaaval siirupi-võisegule. Sõtku tainas hoolega läbi ja paki kilesse. Hoia vähemalt järgmise päevani külmikus.
Rulli tainas jahusel laual hästi õhukeseks ja lõika vormidega soovitud kujundid. Tõsta ahjuplaadile. Küpseta 200kraadise ahju keskosas 6-9 minutit.
Soovi korral kaunista jahtunud piparkoogid glasuuriga.

Kommentaare ei ole: